Rozrywka

  • 26 kwietnia 2021
  • wyświetleń: 8722

Oliwia Piech w najlepszej piątce programu MasterChef Junior!

W 8. odcinku MasterChefa Juniora jurorzy sprawdzili wiedzę młodych kucharzy w Wielkim Kulinarnym Quizie. Poprzeczka była postawiona bardzo wysoko.

Oliwia Piech w programie MasterChef Junior
Oliwia Piech w programie MasterChef Junior · fot. TVN


Oprócz samej wiedzy potrzebna była też pewna ręka i ... celność! Zadaniem kucharzy było wycelowanie w wybrany stopień trudności pytania na tarczy, a następnie odpowiedzenie na wyświetlone pytanie i zarobienie punktów na swoje konto.

To nie był łatwy teleturniej. Najlepsi w MasterQuzie okazali się Jagoda, Kazik i Staś i to oni w kolejnej konkurencji mogli liczyć na pomoc gości specjalnych.

Gośćmi drugiej części odcinka byli finaliści 9.edycji "MasterChefa" - Ola Juszkiewicz, Sylwia Garska-Chmarycz i Rafał Fidyt! Przygotowali dla swoich młodszych kolegów specjalne zadanie - przygotowanie danie surf&turf, czyli połączenia owoców morza, mięsa i warzyw w jednym daniu. To było gotowanie pełne emocji i dramatycznych zwrotów akcji!

Oliwia Piech w programie MasterChef Junior
Danie przygotowane przez Oliwię Piech w programie MasterChef Junior · fot. TVN


Najlepiej oraz najsmaczniej z zadaniem poradziła sobie Jagoda i to ona jako pierwsza znalazła się półfinałowej piątce. Również Oliwia Piech zachwyciła jurorów. Jej przegrzebki z boczkiem podane z puree z zielonego groszku i piersią kaczki przypadły do gustu jury. Mateusz Gessler skomentował: "To, co zrobiłaś, to arcydzieło. To jest po prostu doskonałe". Oliwia mogła liczyć także na pochwały od gości specjalnych.

Z programem pożegnali się Lena i Maciek.

Oglądaj odcinek na Player.pl.

BM / pless.pl

źródło: TVN

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.